Hozzávalók (4 személyre):
1,2 kg tök
100 g vöröshagyma
30 g liszt
5 dl tehéntej 1,5%
125 g tejföl 12%
1 csomag kapor
1 kávéskanál balzsamecet
30 g étolaj
só, bors
Elkészítés:
A gyalult tököt besózzuk. A zsiradékban megpároljuk az apróra vágott hagymát, meghintjük liszttel, beletesszük a felaprított kaprot, tejjel felengedjük. Ebbe a mártásba tesszük a levétől kinyomkodott tököt, egy kávéskanál ecetet. Gyakori kevergetés mellett főzzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha elkészült, egy pohár tejföllel összekeverjük.
1 adag tartalmaz:
energia: 308 kcal
szénhidrát: 34 g
fehérje: 10 g
zsír: 14 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.