Kenyér alaprecept

Hozzávalók (12 szelethez):

330 g búzaliszt
10 g élesztő
8 g cukor
1 teáskanál sikér
2,2 dl langyos víz
8 g só

babgul: 469 kenyér - indafoto.hu

Elkészítés:

A langyos víz felében feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Összekeverjük a lisztet, a sikért és a sót, a közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe beleöntjük az élesztős és a maradék vizet, és összedolgozzuk. Alaposan átgyúrjuk a tésztát, cipót formálunk belőle, tenyerünkkel széthúzogatjuk, és ezt a műveletet többször megismételjük.

Belisztezzük a kezünket és a tészta tetejét, szép gömbölyű cipót formálunk belőle, letakarjuk, meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, még egyszer kinyújtjuk a tésztát, hogy minden levegőt kiszorítsunk belőle, és ismét cipót formálunk belőle, egy sütőpapírral bélelt jénaiba helyezzük, a tetejét késsel beirdaljuk. A sütőt előmelegítjük 230 fokra. Ha a cipó a kétszeresére kelt, a tetejét vízzel kenegetve, 25 perc alatt pirosra sütjük.

1 szelet tartalmaz:

energia: 107 kcal
szénhidrát: 22 g
fehérje: 3 g
zsír: 0 g

A bejegyzés trackback címe:

https://160g.blog.hu/api/trackback/id/tr1315624894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Receptek 160 grammos szénhidrát diétához

Címkék

áfonya (3) ajvár (1) alma (9) ananász (3) avokádó (4) babapiskóta (2) babérlevél (2) bacon (13) bambuszrügy (1) bazsalikom (17) borsikafű (2) brie sajt (1) brokkoli (5) bulgur (11) burgonya (26) cékla (10) cheddar (3) chili (3) citrom (8) cseresznye (2) csicseriborsó (3) csirke (40) csokoládé (1) cukkíni (18) dió (3) édesburgonya (8) ementáli (7) eper (2) erdei gyümölcs (1) étcsoki (3) fahéj (2) fehérbab (3) fehérbor (2) fehérrépa (11) fekete rizs (2) feta (5) fokhagyma (27) főzőhagyma (1) füstölt sajt (3) gnocchi (1) gomba (27) gouda (3) gránátalma (1) grillsajt (1) gyömbér (3) hal (9) jégsaláta (1) juhsajt (1) juhtúró (3) kacsa (4) kagyló (1) kakukkfű (15) kápia paprika (5) kapor (6) káposzta (11) karalábé (6) karfiol (4) kecskesajt (7) kéksajt (4) kelbimbó (2) kelkáposzta (5) kókusz (3) kolbász (6) köménymag (2) koriander (2) körte (2) kovász (2) krémsajt (1) kukorica (10) kukoricapehely (1) kuszkusz (1) lekvár (2) lencse (3) liba (2) lilahagyma (2) lime (1) máj (4) majoranna (9) mák (1) mandula (1) mangó (1) mángold (6) marha (7) mascarpone (4) mazsola (4) medvehagyma (4) menta (1) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (2) méz (7) mozzarella (6) mustár (8) narancs (4) oregánó (2) padlizsán (5) papaya (1) paprika (15) paradicsom (41) parmezán (17) patisszon (2) pesto (2) petrezselyem (36) pisztácia (1) póréhagyma (8) pudingpor (1) pulyka (8) quinoa (3) rák (1) retek (1) rizs (8) rozmaring (6) rukkola (2) saláta (8) sárgarépa (31) sertés (32) sonka (12) sör (1) sóska (3) spárga (5) spenót (15) sütőtök (4) szardella (2) szerecsendió (4) szezámmag (4) szilva (2) szőlő (1) tárkony (1) tehéntúró (10) tészta (33) tofu (1) tojás (19) tök (6) tonkabab (1) torma (1) tyúk (1) uborka (6) újhagyma (9) virsli (4) vöröshagyma (10) vöröslencse (1) zeller (10) zöldbab (4) zöldbor (1) zöldborsó (9) zsálya (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása