Hozzávalók (12 szelethez):
330 g búzaliszt
10 g élesztő
8 g cukor
1 teáskanál sikér
2,2 dl langyos víz
8 g só
Elkészítés:
A langyos víz felében feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Összekeverjük a lisztet, a sikért és a sót, a közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe beleöntjük az élesztős és a maradék vizet, és összedolgozzuk. Alaposan átgyúrjuk a tésztát, cipót formálunk belőle, tenyerünkkel széthúzogatjuk, és ezt a műveletet többször megismételjük.
Belisztezzük a kezünket és a tészta tetejét, szép gömbölyű cipót formálunk belőle, letakarjuk, meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, még egyszer kinyújtjuk a tésztát, hogy minden levegőt kiszorítsunk belőle, és ismét cipót formálunk belőle, egy sütőpapírral bélelt jénaiba helyezzük, a tetejét késsel beirdaljuk. A sütőt előmelegítjük 230 fokra. Ha a cipó a kétszeresére kelt, a tetejét vízzel kenegetve, 25 perc alatt pirosra sütjük.
1 szelet tartalmaz:
energia: 107 kcal
szénhidrát: 22 g
fehérje: 3 g
zsír: 0 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.