Hozzávalók (4 személyre):
200 g tejföl
4 db tojás
1 fej vöröshagyma
1 citrom
1 evőkanál fűszerpaprika
1 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
7 dl húsleves alaplé
só, bors
köménymag
Elkészítés:
Az olajat felforrósítjuk, sötétsárgára pirítjuk rajta a lisztet, majd belekeverjük a megtisztított és nagyon finomra vágott vöröshagymát. Néhány percig együtt pirítjuk tovább, ezután a tűzről lehúzzuk, belekeverjük a pirospaprikát, és apránként elkeverjük az alaplével. Sóval, borssal, egész köménnyel és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A habosra vert tojást összekeverjük a tejföllel, és a forrásban lévő levesbe belecsorgatjuk. Végül citromlével ízesítjük.
1 adag tartalmaz:
energia: 207 kcal
szénhidrát: 9 g
fehérje: 8 g
zsír: 15 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.