Hozzávalók (12 darabhoz):
fél csokor medvehagyma
35 g parmezán jellegű sajt
25 g dió
50 g oliva olaj
330 g rozsliszt
8 g cukor
10 g élesztő
2,2 dl langyos víz
1 teáskanál sikér
só, bors
majoranna
Végre itt a medvehagyma szezon, érdemes minél többször és többféle módon elkészíteni ezt az ízletes és vitamindús zöldséget. A medvehagyma pestoban a diót fenyőmaggal is lehet helyettesíteni, de mivel a fagyasztónk tele van darált dióval, én ezt a verziót választottam. Teljes kiőrlésű liszttel készítve beilleszthető a diétába is.
Elkészítés:
A langyos víz felében feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Összekeverjük a lisztet, a sikért és 8 g sót, a közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe beleöntjük az élesztős és a maradék vizet, és összedolgozzuk. Alaposan átgyúrjuk a tésztát, cipót formálunk belőle, tenyerünkkel széthúzogatjuk, és ezt a műveletet többször megismételjük. Belisztezzük a kezünket és a tészta tetejét, szép gömbölyű cipót formálunk belőle, letakarjuk, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A medvehagymát alaposan megmossuk és felaprítjuk. A darált diót egy száraz serpenyőben pirítsuk le kb. 5-7 perc alatt. Ezután, tegyük egy késes aprítóba a felaprított medvehagymával együtt, tegyük bele a fűszereket (só, bors, majoránna) és a sajtot is. Aprítsuk 1-2 perc alatt közepesen durvára. Ezután öntsük hozzá az olívaolajat és további 1-2 perc alatt pépesítsük.
Ha megkelt, még egyszer kinyújtjuk a tésztát, hogy minden levegőt kiszorítsunk belőle, és kb. 1 cm vastag téglalappá formázzuk. Rákenjük a medvehagymás krémet, és mint a rétest felgöngyöljük. Éles késsel 1,5 cm-es csigákra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és letakarva a duplájára kelesztjük. 220 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
1 darab tartalmaz:
energia: 158 kcal
szénhidrát: 19 g
fehérje: 4 g
zsír: 7 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.