Hozzávalók (4 személyre):
250 g durumtészta
150 g paradicsom
150 g zöldborsó
100 g füstölt sonka
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj
só, bors
majoranna
A húsvétról maradt sonka felhasználásának egy tökéletes módja ez a tészta. Egy főételnek való mennyiség nem maradt belőle, ezért tésztaszószként hasznosítottam. Zöldséges farmtésztát használtam az alacsony szénhidráttartalma miatt. A paradicsom nyárról eltett üveges darabolt volt, a zöldborsó fagyasztott. Nyáron az igazi, friss alapanyagokból.
Elkészítés:
A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük. A sonkát kisebb kockákra vágjuk. A megforrósított olajon üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, megsózzuk és összepároljuk. Beletesszük a borsót és a sonkát, majd sóval, borssal, morzsolt majorannával fűszerezzük és összepároljuk.
A lecsöpögtetett tésztát a paradicsommártással leöntve tálaljuk.
1 adag tartalmaz:
energia: 363 kcal
szénhidrát: 54 g
fehérje: 16 g
zsír: 9 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.