Bolognai húsos pizza

Hozzávalók (6 szelethez):

2,5 dl langyos víz
1 kávéskanál cukor
10 g élesztő
200 g pizzaliszt
2 evőkanál oliva olaj
200 g sertéshús darált
400 g paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g mozzarella
só, bors
oregánó, bazsalikom

babgul: 483 bolognai pizza - indafoto.hu

A spenótos pizza készítésekor dupla adag pizzatésztát készítettem, így lehetőségem nyílt egy újabb felétet kipróbálni. A bolognai ragu mellett döntöttem, mivel kellett az energia az aznapra tervezett kerti munkákhoz. Paradicsomot sajnos még mindig csak a tavalyról eltett készletből érdemes használni, mert az ideinek még semmi íze.

Elkészítés:

3 evőkanál langyos vízbe belekeverjük a cukrot és ebben felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadunk 4 evőkanál lisztet és összekeverjük, 3 percig dagasztjuk, a tetejét megszórjuk liszttel, majd letakarjuk konyharuhával és 30 percig kelesztjük. A maradék lisztet nyújtódeszkára szórjuk, tetejébe krátert csinálunk, ebbe tesszük a kovászt, hozzáöntjük a maradék meleg vizet, és összekeverjük. Utána hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű sót és az olajat darabokban. Addig gyúrjuk, dagasztjuk, hogy ne legyen ragadós, ne tapadjon a nyújtódeszkához. Cipót formálunk belőle, tálba tesszük, tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk konyharuhával, és 2 óra alatt a háromszorosára kelesztjük.

Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és egy kerek formára kinyújtjuk. Megkenjük a paradicsomszósszal és 250 fokra előmelegített sütőben sütjük 5 percig. Közben 1 evőkanál olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát és az áttört fokhagymát, hozzáadjuk a darált húst, majd erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Rádobjuk a felaprított paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal ízesítjük. Fedő alatt, mérsékelt tűzön 20 percig pároljuk, aztán élénk tűzön, fedő nélkül elfőzzük a levét.

Az elősütött pizzát megkenjük a szósszal, ráreszeljük a mozzarellát, és visszatesszük 5-10 percre a meleg sütőbe.

1 szelet tartalmaz:

energia: 272 kcal
szénhidrát: 28 g
fehérje: 16 g
zsír:10 g

A bejegyzés trackback címe:

https://160g.blog.hu/api/trackback/id/tr3315675640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Receptek 160 grammos szénhidrát diétához

Címkék

áfonya (3) ajvár (1) alma (9) ananász (3) avokádó (4) babapiskóta (2) babérlevél (2) bacon (13) bambuszrügy (1) bazsalikom (17) borsikafű (2) brie sajt (1) brokkoli (5) bulgur (11) burgonya (26) cékla (10) cheddar (3) chili (3) citrom (8) cseresznye (2) csicseriborsó (3) csirke (40) csokoládé (1) cukkíni (18) dió (3) édesburgonya (8) ementáli (7) eper (2) erdei gyümölcs (1) étcsoki (3) fahéj (2) fehérbab (3) fehérbor (2) fehérrépa (11) fekete rizs (2) feta (5) fokhagyma (27) főzőhagyma (1) füstölt sajt (3) gnocchi (1) gomba (27) gouda (3) gránátalma (1) grillsajt (1) gyömbér (3) hal (9) jégsaláta (1) juhsajt (1) juhtúró (3) kacsa (4) kagyló (1) kakukkfű (15) kápia paprika (5) kapor (6) káposzta (11) karalábé (6) karfiol (4) kecskesajt (7) kéksajt (4) kelbimbó (2) kelkáposzta (5) kókusz (3) kolbász (6) köménymag (2) koriander (2) körte (2) kovász (2) krémsajt (1) kukorica (10) kukoricapehely (1) kuszkusz (1) lekvár (2) lencse (3) liba (2) lilahagyma (2) lime (1) máj (4) majoranna (9) mák (1) mandula (1) mangó (1) mángold (6) marha (7) mascarpone (4) mazsola (4) medvehagyma (4) menta (1) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (2) méz (7) mozzarella (6) mustár (8) narancs (4) oregánó (2) padlizsán (5) papaya (1) paprika (15) paradicsom (41) parmezán (17) patisszon (2) pesto (2) petrezselyem (36) pisztácia (1) póréhagyma (8) pudingpor (1) pulyka (8) quinoa (3) rák (1) retek (1) rizs (8) rozmaring (6) rukkola (2) saláta (8) sárgarépa (31) sertés (32) sonka (12) sör (1) sóska (3) spárga (5) spenót (15) sütőtök (4) szardella (2) szerecsendió (4) szezámmag (4) szilva (2) szőlő (1) tárkony (1) tehéntúró (10) tészta (33) tofu (1) tojás (19) tök (6) tonkabab (1) torma (1) tyúk (1) uborka (6) újhagyma (9) virsli (4) vöröshagyma (10) vöröslencse (1) zeller (10) zöldbab (4) zöldbor (1) zöldborsó (9) zsálya (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása