Hozzávalók (6 szelethez):
2,5 dl langyos víz
1 kávéskanál cukor
10 g élesztő
200 g pizzaliszt
2 evőkanál oliva olaj
200 g sertéshús darált
400 g paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g mozzarella
só, bors
oregánó, bazsalikom
A spenótos pizza készítésekor dupla adag pizzatésztát készítettem, így lehetőségem nyílt egy újabb felétet kipróbálni. A bolognai ragu mellett döntöttem, mivel kellett az energia az aznapra tervezett kerti munkákhoz. Paradicsomot sajnos még mindig csak a tavalyról eltett készletből érdemes használni, mert az ideinek még semmi íze.
Elkészítés:
3 evőkanál langyos vízbe belekeverjük a cukrot és ebben felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadunk 4 evőkanál lisztet és összekeverjük, 3 percig dagasztjuk, a tetejét megszórjuk liszttel, majd letakarjuk konyharuhával és 30 percig kelesztjük. A maradék lisztet nyújtódeszkára szórjuk, tetejébe krátert csinálunk, ebbe tesszük a kovászt, hozzáöntjük a maradék meleg vizet, és összekeverjük. Utána hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű sót és az olajat darabokban. Addig gyúrjuk, dagasztjuk, hogy ne legyen ragadós, ne tapadjon a nyújtódeszkához. Cipót formálunk belőle, tálba tesszük, tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk konyharuhával, és 2 óra alatt a háromszorosára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és egy kerek formára kinyújtjuk. Megkenjük a paradicsomszósszal és 250 fokra előmelegített sütőben sütjük 5 percig. Közben 1 evőkanál olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát és az áttört fokhagymát, hozzáadjuk a darált húst, majd erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Rádobjuk a felaprított paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal ízesítjük. Fedő alatt, mérsékelt tűzön 20 percig pároljuk, aztán élénk tűzön, fedő nélkül elfőzzük a levét.
Az elősütött pizzát megkenjük a szósszal, ráreszeljük a mozzarellát, és visszatesszük 5-10 percre a meleg sütőbe.
1 szelet tartalmaz:
energia: 272 kcal
szénhidrát: 28 g
fehérje: 16 g
zsír:10 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.