Töltött gomba édesburgonyapürével

Hozzávalók (4 személyre):

500 g csiperke gomba
200 g darált sertéshús
400 g paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g parmezán
800 g édesburgonya
100 ml tejföl
só, bors
oregánó, bazsalikom
1 evőkanál olaj

babgul: 480 töltött gomba - indafoto.hu

A gombák töltelékéhez az előző napi bolognai pizza feltétet használtam, eleve dupla adagot készítettem belőle. A pürét lila édesburgonyából főztem, ennek köszönhető a rózsaszín árnyalata.

Elkészítés:

A csiperkegombát megtisztítjuk és megmossuk. A szárát kicsavarjuk, és apróra vágjuk. 1 evőkanál olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát és az áttört fokhagymát, hozzáadjuk a darált húst és a gombaszárakat, majd erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Rádobjuk a felaprított paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal ízesítjük. Fedő alatt, mérsékelt tűzön 20 percig pároljuk, aztán élénk tűzön, fedő nélkül elfőzzük a levét.

Az édesburgonyát héjában puhára főzzük, majd összetörjük és krémesre keverjük a tejföllel. A tölteléket a gombák kalapjába halmozzuk, majd olajjal kikent tepsire ültetjük. Megszórjuk a reszelt parmezánnal, és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 20 percig sütjük. Salátával tálaljuk.

1 adag tartalmaz:

energia: 467 kcal
szénhidrát: 52 g
fehérje: 30 g
zsír:15 g

A bejegyzés trackback címe:

https://160g.blog.hu/api/trackback/id/tr2615708346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Receptek 160 grammos szénhidrát diétához

Címkék

áfonya (3) ajvár (1) alma (9) ananász (3) avokádó (3) babapiskóta (2) babérlevél (2) bacon (12) bambuszrügy (1) bazsalikom (17) borsikafű (2) brie sajt (1) brokkoli (5) bulgur (11) burgonya (26) cékla (10) cheddar (3) chili (3) citrom (7) cseresznye (2) csicseriborsó (3) csirke (40) csokoládé (1) cukkíni (17) dió (3) édesburgonya (8) ementáli (7) eper (2) erdei gyümölcs (1) étcsoki (3) fahéj (2) fehérbab (3) fehérbor (2) fehérrépa (11) fekete rizs (2) feta (4) fokhagyma (27) főzőhagyma (1) füstölt sajt (3) gnocchi (1) gomba (27) gouda (3) gránátalma (1) grillsajt (1) gyömbér (3) hal (9) jégsaláta (1) juhsajt (1) juhtúró (3) kacsa (4) kagyló (1) kakukkfű (14) kápia paprika (4) kapor (6) káposzta (11) karalábé (5) karfiol (4) kecskesajt (7) kéksajt (4) kelbimbó (2) kelkáposzta (5) kókusz (3) kolbász (6) köménymag (2) koriander (2) körte (2) kovász (2) krémsajt (1) kukorica (10) kukoricapehely (1) kuszkusz (1) lekvár (2) lencse (3) liba (2) lilahagyma (2) lime (1) máj (4) majoranna (9) mák (1) mandula (1) mangó (1) mángold (6) marha (7) mascarpone (4) mazsola (4) medvehagyma (4) menta (1) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (2) méz (7) mozzarella (6) mustár (8) narancs (4) oregánó (2) padlizsán (5) papaya (1) paprika (15) paradicsom (41) parmezán (17) patisszon (2) pesto (2) petrezselyem (34) pisztácia (1) póréhagyma (8) pudingpor (1) pulyka (7) quinoa (3) retek (1) rizs (8) rozmaring (6) rukkola (2) saláta (8) sárgarépa (30) sertés (30) sonka (12) sör (1) sóska (3) spárga (5) spenót (15) sütőtök (4) szardella (2) szerecsendió (4) szezámmag (4) szilva (2) szőlő (1) tárkony (1) tehéntúró (10) tészta (33) tofu (1) tojás (19) tök (6) tonkabab (1) torma (1) tyúk (1) uborka (6) újhagyma (9) virsli (4) vöröshagyma (10) vöröslencse (1) zeller (10) zöldbab (4) zöldbor (1) zöldborsó (9) zsálya (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása