Hozzávalók (4 személyre):
300 g lencse
10 db tojás
1 fej vöröshagyma
100 ml tejföl
1 evőkanál rozsliszt
só, babérlevél
1,2 l húsleves alaplé
1 evőkanál kacsazsír
Elkészítés:
A lencsét kiválogatjuk, megmossuk, 1-2 órára beáztatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk és felöntjük az alaplével. Ezután hozzáadjuk a leszűrt lencsét. Hozzáadunk még annyi vizet, hogy bőven ellepje. Beletesszük a babérleveleket, és megsózzuk. Közepes tűzön puhára főzzük.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, kevés forró vízzel, vagy ha elég lé van a lencsén, akkor néhány kanállal kiveszünk belőle, és összekeverjük a lisztes tejföllel. Ezzel behabarjuk a főzeléket, majd jól összeforraljuk. A babérleveleket kidobjuk.
A tojások sárgáját óvatosan különválasztjuk a fehérjéktől. A tojássárgákat mikrohullámú sütőbe való fóliába töltjük, szorosan, gömbformára bekötjük, és keményre főzzük. A megfőtt tojássárgákról leválasztjuk a burkolatot, majd egy másik, nagyobb fóliába öntjük a tojásfehérjéket, a közepébe helyezzük a megfőtt tojássárga gömböt, és ezt is megfőzzük. A megfőtt óriás tojást felszeleteljük, és a főzelékkel tálaljuk.
1 adag tartalmaz:
energia: 483 kcal
szénhidrát: 46 g
fehérje: 34 g
zsír:17 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.