Hozzávalók (4 személyre):
1 kg karalábé
1 nagy érett avokádó
2 fej vöröshagyma
600 g darált sertéshús
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás
4 dl alaplé
zsemlemorzsa
só, bors
petrezselyem zöldje
Elkészítés:
Egy lábosban közepes tűzön melegítsünk fel 1 evőkanál olajat. Dobjuk rá a finomra vágott hagyma felét, és pár perc alatt pároljuk puhára. Reszeljük rá a fokhagymát, borítsuk rá a kétcentis kockákra vágott karalábét, és kevergessük pár percig. Öntsük fel az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és főzzük kb. 15 percig. Egy merőkanálnyit vegyünk ki belőle, a petrezselyemzöldjével és a meghámozott avokádóval pürésítsük. Öntsük vissza a főzelékhez, és melegítsük össze. Egy csepp ecettel savasítsuk.
A darált húst keverjük össze a maradék vöröshagymával, a tojással és annyi zsemlemorzsával, hogy gyúrható masszát kapjunk. sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre.
1 adag tartalmaz:
energia: 449 kcal
szénhidrát: 21 g
fehérje: 39 g
zsír: 21 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.