Hozzávalók (4 személyre):
10 g teavaj
95 g vöröshagyma
1 kg karalábé
500 g darált sertéshús
100 ml főzőtejszín
2 db tojás
110 g kukoricadara
30 g zsemlemorzsa
só, bors
Elkészítés:
A zsenge karalábét alaposan megmossuk, meghámozzuk. A tetejét levágjuk, a közepét karalábévájóval kiszedjük úgy, hogy a falát ne sértsük meg, ne lyukadjon ki. Ezután a talpát egyenesre igazítjuk, hogy ne billegjen.
A vajat felforrósítjuk, megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a darált húst, a zsemlemorzsát, a kukoricadarát és a tojásokat. A masszát sóval, borssal ízesítjük, jól összedolgozzuk, és a karalábékba töltjük. Ezután a megtöltött karalábékat a kivájt forgáccsal együtt lábasba rakjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, megsózzuk, és fedő alatt lassan főzzük, amíg egészen puha lesz. A töltött karalábékat kiszedjük, a lábasban maradt forgácsokat felöntjük a tejszínnel és botmixerrel krémesítjük. Visszahelyezzük a karalábékat, és pár perc alatt készre főzzük.
1 adag tartalmaz:
energia: 554 kcal
szénhidrát: 46 g
fehérje: 36 g
zsír: 24 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.