Töltött karalábé

Hozzávalók (4 személyre):

10 g teavaj
95 g vöröshagyma
1 kg karalábé
500 g darált sertéshús
100 ml főzőtejszín
2 db tojás
110 g kukoricadara
30 g zsemlemorzsa
só, bors

Elkészítés:

A zsenge karalábét alaposan megmossuk, meghámozzuk. A tetejét levágjuk, a közepét karalábévájóval kiszedjük úgy, hogy a falát ne sértsük meg, ne lyukadjon ki. Ezután a talpát egyenesre igazítjuk, hogy ne billegjen.

A vajat felforrósítjuk, megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a darált húst, a zsemlemorzsát, a kukoricadarát és a tojásokat. A masszát sóval, borssal ízesítjük, jól összedolgozzuk, és a karalábékba töltjük. Ezután a megtöltött karalábékat a kivájt forgáccsal együtt lábasba rakjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, megsózzuk, és fedő alatt lassan főzzük, amíg egészen puha lesz. A töltött karalábékat kiszedjük, a lábasban maradt forgácsokat felöntjük a tejszínnel és botmixerrel krémesítjük. Visszahelyezzük a karalábékat, és pár perc alatt készre főzzük.

1 adag tartalmaz:

energia: 554 kcal
szénhidrát: 46 g
fehérje: 36 g
zsír: 24 g

A bejegyzés trackback címe:

https://160g.blog.hu/api/trackback/id/tr1218888836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Receptek 160 grammos szénhidrát diétához

Címkék

áfonya (4) ajvár (1) alma (12) ananász (3) avokádó (4) babapiskóta (2) babérlevél (2) bacon (17) bambuszrügy (1) bazsalikom (20) birsalma (2) borsikafű (2) brie sajt (3) brokkoli (8) bulgur (11) burgonya (34) cékla (11) cheddar (3) chili (3) citrom (10) cseresznye (2) csicseriborsó (3) csirke (51) csokoládé (1) cukkíni (22) curry (2) dió (3) édesburgonya (14) ementáli (7) eper (2) erdei gyümölcs (1) étcsoki (3) fahéj (4) fehérbab (3) fehérbor (2) fehérrépa (13) fekete rizs (2) feta (6) fokhagyma (31) főzőhagyma (1) füstölt sajt (3) gnocchi (1) gomba (34) gouda (3) gránátalma (1) grillsajt (1) gyömbér (4) hal (12) jégsaláta (2) juhsajt (1) juhtúró (3) kacsa (5) kagyló (1) kakukkfű (18) kápia paprika (5) kapor (6) káposzta (12) karalábé (7) karfiol (5) kecskesajt (7) kéksajt (4) kelbimbó (4) kelkáposzta (5) kókusz (3) kolbász (6) köménymag (2) koriander (2) körte (2) kovász (2) krémsajt (1) kukorica (12) kukoricapehely (1) kuszkusz (3) lekvár (2) lencse (4) lenmag (1) liba (3) lilahagyma (4) lime (1) máj (7) majoranna (11) mák (1) mandula (1) mangó (1) mángold (6) marha (7) mascarpone (4) mazsola (4) medvehagyma (4) menta (2) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (2) méz (10) mozzarella (8) mustár (10) napraforgómag (1) narancs (5) oregánó (4) padlizsán (7) papaya (1) paprika (21) paradicsom (53) parmezán (19) patisszon (2) pesto (3) petrezselyem (39) pisztácia (1) póréhagyma (12) pudingpor (1) pulyka (11) quinoa (4) rák (1) retek (2) rizs (12) rozmaring (6) rukkola (2) saláta (11) sárgarépa (41) sertés (39) sonka (12) sör (2) sóska (3) spárga (5) spenót (16) sütőtök (5) szardella (2) szegfűszeg (1) szerecsendió (4) szezámmag (5) szilva (2) szőlő (2) tarhonya (1) tárkony (1) tehéntúró (10) tészta (39) tofu (1) tojás (22) tök (6) tökmag (2) tonkabab (1) torma (1) trappista (1) tyúk (1) uborka (6) újhagyma (11) virsli (6) vöröshagyma (16) vöröslencse (1) zeller (11) zöldbab (4) zöldborsó (13) zsálya (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása