Hozzávalók (12 darabhoz):
1,5 dl tej
1,5 dl víz
1 teáskanál cukor
2,5 dkg friss élesztő
4 dkg vaj
2 tojás
30 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
30 dkg búzaliszt
2 teáskanál só
lenmag
Elkészítés:
A langyos tejben feloldjuk a cukrot, és felfuttatjuk az élesztőt. A liszteket összekeverjük a sóval, és hozzáadjuk a többi hozzávalót a lenmagon és egy tojáson kívül. 15 perc alatt egy közepesen kemény tésztát dagasztunk belőle. Lefedve, 45 percig pihentetjük a tésztát.
Ezután 2 egyforma darabba vágunk és cipókat formálunk. A kis cipócskákat egy fóliával leborítjuk és 15 percig pihenni hagyjuk.
Ezután egy gyúródeszkán kinyújtjuk a tésztát 2-3 mm vastagra, és a kapott kört 6 cikkre vágjuk. Az így keletkezett kis háromszögeket tekerjük fel kifli formájúra. A kifliket újra pihentetni félretesszük, ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megkelt kifliket lekenjük egy felvert tojással, megszórjuk lenmaggal és a tepsit betoljuk a sütőbe. 30 perc alatt sülnek szép pirosra.
1 darab tartalmaz:
energia: 210 kcal
szénhidrát: 35 g
fehérje: 6 g
zsír:5 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.