Hozzávalók (12 szelethez):
25 dkg darált háztartási keksz
80 g puha vaj
115 g eritrit
500 g túró
300 ml habtejszín
1 csomag habfixáló
1 citrom reszelt héja
150 g eper
Elkészítés:
A darált kekszet a vajjal és 15 g eritrittel egy tálban elmorzsoljuk, hozzáadunk 1-2 evőkanál vizet, így olyan állagot kapunk, hogy bele tudjuk nyomkodni a masszát egy tortaforma aljába. Hűtőbe tesszük dermedni, amíg elkészítjük a tölteléket.
A túrót a maradék eritrittel simára keverjük, a tejszínt kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a habfixet. A hűtőből kivett formába beletöltjük a tölteléket, majd a megtisztított, feldarabolt eprekkel kidíszítjük, és tálalásig hűtőben dermesztjük.
1 adag tartalmaz:
energia: 274 kcal
szénhidrát: 19 g
fehérje: 9 g
zsír: 17 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.