Hozzávalók (4 személyre):
250 g zöldspárga
8 db tojás
250 ml főzőtejszín
150 g füstölt sonka
só, fehér bors
zsálya
Ezt a fogást maradék húsvéti sonka felhasználásához találtam ki. Szénhidrátot nem tartalmaz, így kiegészíthető egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel, vagy egyéb szénhidráttal. Reszelt sajt hozzákeverésével lenne az igazi, de ez sajnos nagyon megdobná a kalóriatartalmat.
Elkészítés:
A spárgát megtisztítjuk, és másfél centis darabokra vágjuk. A sonkát felkockázzuk, serpenyőben megpirítjuk, majd szűrőkanállal kiszedjük egy tányérba. A zsiradékot kiöntjük, majd ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk a spárgadarabokat is.
A tojást a tejszínnel, sóval, fehér borssal és a felaprított friss zsályával simára keverjük. Beletesszük a spárgát és a sonkát, majd kivajazott hőálló tálba vagy tortaformába öntjük. 160 fokra melegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
1 adag tartalmaz:
energia: 420 kcal
szénhidrát: 4 g
fehérje: 21 g
zsír:35 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.