Sonkás lepény zöldspárgával

Hozzávalók (4 személyre):

250 g zöldspárga
8 db tojás
250 ml főzőtejszín
150 g füstölt sonka
só, fehér bors
zsálya

babgul: 492 spárgás tojás - indafoto.hu

Ezt a fogást maradék húsvéti sonka felhasználásához találtam ki. Szénhidrátot nem tartalmaz, így kiegészíthető egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel, vagy egyéb szénhidráttal. Reszelt sajt hozzákeverésével lenne az igazi, de ez sajnos nagyon megdobná a kalóriatartalmat.

Elkészítés:

A spárgát megtisztítjuk, és másfél centis darabokra vágjuk. A sonkát felkockázzuk, serpenyőben megpirítjuk, majd szűrőkanállal kiszedjük egy tányérba. A zsiradékot kiöntjük, majd ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk a spárgadarabokat is.

A tojást a tejszínnel, sóval, fehér borssal és a felaprított friss zsályával simára keverjük. Beletesszük a spárgát és a sonkát, majd kivajazott hőálló tálba vagy tortaformába öntjük. 160 fokra melegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

1 adag tartalmaz:

energia: 420 kcal
szénhidrát: 4 g
fehérje: 21 g
zsír:35 g

A bejegyzés trackback címe:

https://160g.blog.hu/api/trackback/id/tr2815811778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Receptek 160 grammos szénhidrát diétához

Címkék

áfonya (3) ajvár (1) alma (10) ananász (3) avokádó (4) babapiskóta (2) babérlevél (2) bacon (16) bambuszrügy (1) bazsalikom (20) birsalma (1) borsikafű (2) brie sajt (1) brokkoli (6) bulgur (11) burgonya (30) cékla (10) cheddar (3) chili (3) citrom (9) cseresznye (2) csicseriborsó (3) csirke (45) csokoládé (1) cukkíni (18) dió (3) édesburgonya (10) ementáli (7) eper (2) erdei gyümölcs (1) étcsoki (3) fahéj (4) fehérbab (3) fehérbor (2) fehérrépa (12) fekete rizs (2) feta (6) fokhagyma (29) főzőhagyma (1) füstölt sajt (3) gnocchi (1) gomba (28) gouda (3) gránátalma (1) grillsajt (1) gyömbér (4) hal (11) jégsaláta (1) juhsajt (1) juhtúró (3) kacsa (5) kagyló (1) kakukkfű (16) kápia paprika (5) kapor (6) káposzta (12) karalábé (6) karfiol (4) kecskesajt (7) kéksajt (4) kelbimbó (2) kelkáposzta (5) kókusz (3) kolbász (6) köménymag (2) koriander (2) körte (2) kovász (2) krémsajt (1) kukorica (10) kukoricapehely (1) kuszkusz (1) lekvár (2) lencse (3) liba (2) lilahagyma (2) lime (1) máj (4) majoranna (9) mák (1) mandula (1) mangó (1) mángold (6) marha (7) mascarpone (4) mazsola (4) medvehagyma (4) menta (1) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (2) méz (9) mozzarella (7) mustár (8) narancs (5) oregánó (4) padlizsán (6) papaya (1) paprika (17) paradicsom (46) parmezán (17) patisszon (2) pesto (2) petrezselyem (38) pisztácia (1) póréhagyma (8) pudingpor (1) pulyka (9) quinoa (3) rák (1) retek (1) rizs (8) rozmaring (6) rukkola (2) saláta (9) sárgarépa (32) sertés (34) sonka (12) sör (2) sóska (3) spárga (5) spenót (15) sütőtök (4) szardella (2) szegfűszeg (1) szerecsendió (4) szezámmag (4) szilva (2) szőlő (2) tárkony (1) tehéntúró (10) tészta (36) tofu (1) tojás (20) tök (6) tonkabab (1) torma (1) tyúk (1) uborka (6) újhagyma (10) virsli (4) vöröshagyma (11) vöröslencse (1) zeller (11) zöldbab (4) zöldborsó (11) zsálya (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása