Hozzávalók (4 személyre):
250 g durum makaróni
150 g füstölt sonka
100 g ementáli sajt
200 g paraj
100 g főzőtejszín
só, bors
szerecsendió
Elkészítés:
A makarónit forrásban lévő, sós vízben a csomagoláson szereplő ideig főzzük. A tésztát leszűrjük, jól lecsöpögtetjük, és egy löttyintés olívaolajjal összekeverjük. A főtt sonkát csíkokra vágjuk, és a szerecsendióval ízesített tejszínnel együtt a tésztával elvegyítjük. A spenótót megmossuk, sózzuk, borsozzuk, egy serpenyőben kevés vajon megfonnyasztjuk, és ezt is hozzáadjuk a tésztás keverékhez. A makarónit egy tortaformába halmozzuk, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 20 percig sütjük.
1 adag tartalmaz:
energia: 524 kcal
szénhidrát: 49 g
fehérje: 24 g
zsír: 26 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.