Hozzávalók:
500 g fehér spárga
200 g főzőtejszín 20%
50 g teavaj
30 g teljes kiőrlésű búzaliszt
só, bors
petrezselyem
Elkészítés:
A spárgát megtisztítjuk, az alsó kétharmadát meghámozzuk, és a szárak végét levágjuk. Enyhén sós vízben néhány perc alatt leforrázzuk, majd a vízből kivéve lehűtjük. Körülbelül 2 centis darabokra vágjuk. A levéből 3 decilitert összeforralunk a liszttel simára kevert tejszínnel, majd visszatesszük a spárgát, és úgy is összeforraljuk. A tűzről lehúzva elkeverjük benne a kockára vágott vajat, és megszórjuk friss petrezselyemmel.
1 adag tartalmaz:
energia: 248 kcal
szénhidrát: 10 g
fehérje: 6 g
zsír: 20 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.