Hozzávalók (4 személyre):
800 g burgonya
1 csomó újhagyma
1 csokor petrezselyem zöldje
5 db tojás
1 csomag every day saláta mix
300 g paradicsom
200 g tonhal konzerv olivaolajban
50 ml mustáros salátaöntet
só, bors
Elkészítés:
A burgonyát jól megmossuk, közepes kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és egy nagy serpenyőben egy evőkanál olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a főtt krumplit, sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük, és egy kicsit megpirítjuk. A felaprított petrezselyemzöldet is rádobjuk. Az egészre ráöntünk 5 egész tojást, kicsit márványosra keverjük, és elsimítjuk. Fedőt teszünk rá. Ha összeállt és megsült az alja, egy tányér segítségével megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Cikkekre vágva tálaljuk.
A salátához a mixet egy nagy tálba tesszük, összekeverjük a cikkekre vágott paradicsommal és a tonhallal. Meglocsoljuk a salátaöntettel és összekeverjük.
1 adag tartalmaz:
energia: 548 kcal
szénhidrát: 45 g
fehérje: 22 g
zsír: 30 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.