Hozzávalók (kb. 32 darabhoz):
400 g tehéntúró, félzsíros
2 db tojás
140 g teljes kiőrlésű liszt
1 db gránátalma (250 g)
1 db citrom reszelt héja
3 evőkanál xilit
csipet só
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A túrót, a citromhéjat, a xilitet és a sót alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral alaposan elkeverjük. Az előkészített túrót a tojásfehérjés habbal fellazítjuk, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a gránátalmát is. Az így elkészült masszát 15 percig pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük, majd kanállal kis mérető kerek formákat szaggatunk a masszából. Egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a fánkokat, és 20 perc alatt pirosra sütjük őket.
1 darab tartalmaz:
energia: 46 kcal
szénhidrát: 5 g
fehérje: 3 g
zsír: 1 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.