Hozzávalók (4 személyre):
1 fej kelkáposzta (750 g)
3 db tojás
150 g zsemlemorzsa
50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
napraforgó olaj
100 g bulgur
só
A rántott kel nem egy korszerű étel, a bő olajban sütés kalórtiadússá teszi a fogást. De mivel köztudott, hogy rántva minden finomabb, és a kelkáposzta mintázata is különleges látványt nyújt, ezért néha érdemes elkészíteni ezt a finomságot.
Elkészítés:
A megtisztított és megmosott kelkáposztát nyolc részre vágjuk. A torzsáját ne hasítsuk ki, mert akkor a kelkáposztacikkek szétesnek. Bő, forrásban lévő sós vízben kb. 10 percig blansírozzuk. A vízből kivéve a kelkáposztacikkeket konyhai papír törlőkendőn alaposan lecsöpögtetjük.
A panírozáshoz a lisztet és a zsemlemorzsát külön-külön tányérra szórjuk. A felütött tojásokat villával habosra felverjük. A lecsöpögtetett kelkáposztacikkeket óvatosan először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Felforrósított olajon a panírozott kelkáposztadarabokat aranysárgára sütjük.
Kétszeres vízben kifőzött bulgurral és egy kis tartárral tálaljuk.
1 adag tartalmaz:
energia: 565 kcal
szénhidrát: 54 g
fehérje: 17 g
zsír: 30 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.