Rántott kelkáposzta

Hozzávalók (4 személyre):

1 fej kelkáposzta (750 g)
3 db tojás
150 g zsemlemorzsa
50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
napraforgó olaj
100 g bulgur

A rántott kel nem egy korszerű étel, a bő olajban sütés kalórtiadússá teszi a fogást. De mivel köztudott, hogy rántva minden finomabb, és a kelkáposzta mintázata is különleges látványt nyújt, ezért néha érdemes elkészíteni ezt a finomságot.

babgul: 502 rántott kel - indafoto.hu

Elkészítés:

A megtisztított és megmosott kelkáposztát nyolc részre vágjuk. A torzsáját ne hasítsuk ki, mert akkor a kelkáposztacikkek szétesnek. Bő, forrásban lévő sós vízben kb. 10 percig blansírozzuk. A vízből kivéve a kelkáposztacikkeket konyhai papír törlőkendőn alaposan lecsöpögtetjük.

A panírozáshoz a lisztet és a zsemlemorzsát külön-külön tányérra szórjuk. A felütött tojásokat villával habosra felverjük. A lecsöpögtetett kelkáposztacikkeket óvatosan először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Felforrósított olajon a panírozott kelkáposztadarabokat aranysárgára sütjük.

Kétszeres vízben kifőzött bulgurral és egy kis tartárral tálaljuk.

1 adag tartalmaz:

energia: 565 kcal
szénhidrát: 54 g
fehérje: 17 g
zsír: 30 g

A bejegyzés trackback címe:

https://160g.blog.hu/api/trackback/id/tr2516106148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Receptek 160 grammos szénhidrát diétához

Címkék

áfonya (3) ajvár (1) alma (9) ananász (3) avokádó (4) babapiskóta (2) babérlevél (2) bacon (13) bambuszrügy (1) bazsalikom (17) borsikafű (2) brie sajt (1) brokkoli (5) bulgur (11) burgonya (26) cékla (10) cheddar (3) chili (3) citrom (8) cseresznye (2) csicseriborsó (3) csirke (40) csokoládé (1) cukkíni (18) dió (3) édesburgonya (8) ementáli (7) eper (2) erdei gyümölcs (1) étcsoki (3) fahéj (2) fehérbab (3) fehérbor (2) fehérrépa (11) fekete rizs (2) feta (5) fokhagyma (27) főzőhagyma (1) füstölt sajt (3) gnocchi (1) gomba (27) gouda (3) gránátalma (1) grillsajt (1) gyömbér (3) hal (9) jégsaláta (1) juhsajt (1) juhtúró (3) kacsa (4) kagyló (1) kakukkfű (15) kápia paprika (5) kapor (6) káposzta (11) karalábé (6) karfiol (4) kecskesajt (7) kéksajt (4) kelbimbó (2) kelkáposzta (5) kókusz (3) kolbász (6) köménymag (2) koriander (2) körte (2) kovász (2) krémsajt (1) kukorica (10) kukoricapehely (1) kuszkusz (1) lekvár (2) lencse (3) liba (2) lilahagyma (2) lime (1) máj (4) majoranna (9) mák (1) mandula (1) mangó (1) mángold (6) marha (7) mascarpone (4) mazsola (4) medvehagyma (4) menta (1) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (2) méz (7) mozzarella (6) mustár (8) narancs (4) oregánó (2) padlizsán (5) papaya (1) paprika (15) paradicsom (41) parmezán (17) patisszon (2) pesto (2) petrezselyem (36) pisztácia (1) póréhagyma (8) pudingpor (1) pulyka (8) quinoa (3) rák (1) retek (1) rizs (8) rozmaring (6) rukkola (2) saláta (8) sárgarépa (31) sertés (32) sonka (12) sör (1) sóska (3) spárga (5) spenót (15) sütőtök (4) szardella (2) szerecsendió (4) szezámmag (4) szilva (2) szőlő (1) tárkony (1) tehéntúró (10) tészta (33) tofu (1) tojás (19) tök (6) tonkabab (1) torma (1) tyúk (1) uborka (6) újhagyma (9) virsli (4) vöröshagyma (10) vöröslencse (1) zeller (10) zöldbab (4) zöldbor (1) zöldborsó (9) zsálya (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása