Tojásos-burgonyás egytál

Hozzávalók (4 személyre):

80 dkg burgonya
2 nagy szál petrezselyem gyökér
1 db póréhagyma
6 db tojás
5 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt
3 dl tej
2 evőkanál mustár
só, bors

babgul: 500 tojásos krumpli - indafoto.hu

Elkészítés:

A meghámozott, megmosott burgonyát négyfelé vágjuk. A lekapargatott fehérrépát apróra felkockázzuk. A megtisztított póréhagymát felkarikázzuk.

A tojásokat a szokásos módon, kb. 10 perc alatt keményre főzzük. A burgonyákat forrásban lévő, sós vízben kb. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a répakockákat és a póréhagyma-karikákat, és további 10 percig főzzük.

A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és állandó keverés mellett zsemleszínű rántást készítünk. Felöntjük a tejjel, majd összeforraljuk. Belekeverjük a mustárt is, és megsózzuk, megborsozzuk.

A megfőtt tojásokat hideg vízzel kissé lehűtjük, héjukat eltávolítjuk és félbevágjuk. A zöldségeket lecsöpögtetjük, ráöntjük a mártást és hozzáadjuk a tojásokat.  

1 adag tartalmaz:

energia: 406 kcal
szénhidrát: 51 g
fehérje: 18 g
zsír: 13 g

A bejegyzés trackback címe:

https://160g.blog.hu/api/trackback/id/tr3516167310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Receptek 160 grammos szénhidrát diétához

Címkék

áfonya (3) ajvár (1) alma (9) ananász (3) avokádó (3) babapiskóta (2) babérlevél (2) bacon (12) bambuszrügy (1) bazsalikom (17) borsikafű (2) brie sajt (1) brokkoli (5) bulgur (11) burgonya (26) cékla (10) cheddar (3) chili (3) citrom (7) cseresznye (2) csicseriborsó (3) csirke (40) csokoládé (1) cukkíni (17) dió (3) édesburgonya (8) ementáli (7) eper (2) erdei gyümölcs (1) étcsoki (3) fahéj (2) fehérbab (3) fehérbor (2) fehérrépa (11) fekete rizs (2) feta (4) fokhagyma (27) főzőhagyma (1) füstölt sajt (3) gnocchi (1) gomba (27) gouda (3) gránátalma (1) grillsajt (1) gyömbér (3) hal (9) jégsaláta (1) juhsajt (1) juhtúró (3) kacsa (4) kagyló (1) kakukkfű (14) kápia paprika (4) kapor (6) káposzta (11) karalábé (5) karfiol (4) kecskesajt (7) kéksajt (4) kelbimbó (2) kelkáposzta (5) kókusz (3) kolbász (6) köménymag (2) koriander (2) körte (2) kovász (2) krémsajt (1) kukorica (10) kukoricapehely (1) kuszkusz (1) lekvár (2) lencse (3) liba (2) lilahagyma (2) lime (1) máj (4) majoranna (9) mák (1) mandula (1) mangó (1) mángold (6) marha (7) mascarpone (4) mazsola (4) medvehagyma (4) menta (1) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (2) méz (7) mozzarella (6) mustár (8) narancs (4) oregánó (2) padlizsán (5) papaya (1) paprika (15) paradicsom (41) parmezán (17) patisszon (2) pesto (2) petrezselyem (34) pisztácia (1) póréhagyma (8) pudingpor (1) pulyka (7) quinoa (3) retek (1) rizs (8) rozmaring (6) rukkola (2) saláta (8) sárgarépa (30) sertés (30) sonka (12) sör (1) sóska (3) spárga (5) spenót (15) sütőtök (4) szardella (2) szerecsendió (4) szezámmag (4) szilva (2) szőlő (1) tárkony (1) tehéntúró (10) tészta (33) tofu (1) tojás (19) tök (6) tonkabab (1) torma (1) tyúk (1) uborka (6) újhagyma (9) virsli (4) vöröshagyma (10) vöröslencse (1) zeller (10) zöldbab (4) zöldbor (1) zöldborsó (9) zsálya (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása