Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg burgonya
2 nagy szál petrezselyem gyökér
1 db póréhagyma
6 db tojás
5 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt
3 dl tej
2 evőkanál mustár
só, bors
Elkészítés:
A meghámozott, megmosott burgonyát négyfelé vágjuk. A lekapargatott fehérrépát apróra felkockázzuk. A megtisztított póréhagymát felkarikázzuk.
A tojásokat a szokásos módon, kb. 10 perc alatt keményre főzzük. A burgonyákat forrásban lévő, sós vízben kb. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a répakockákat és a póréhagyma-karikákat, és további 10 percig főzzük.
A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és állandó keverés mellett zsemleszínű rántást készítünk. Felöntjük a tejjel, majd összeforraljuk. Belekeverjük a mustárt is, és megsózzuk, megborsozzuk.
A megfőtt tojásokat hideg vízzel kissé lehűtjük, héjukat eltávolítjuk és félbevágjuk. A zöldségeket lecsöpögtetjük, ráöntjük a mártást és hozzáadjuk a tojásokat.
1 adag tartalmaz:
energia: 406 kcal
szénhidrát: 51 g
fehérje: 18 g
zsír: 13 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.