Hozzávalók (4 személyre):
4 szelet tilápia filé
1 db tojás
1 dl tej
15 dkg liszt
só, bors
olaj a sütéshez
200 g kukorica
200 g cékla
100 g tejföl 12 %
50 g majonéz
Elkészítés:
A kukoricát és az apróra felkockázott céklát sós, forrásban lévő vízben puhára főzzük, leszűrjük, lehűtjük. A majonézt a tejföllel elkeverjük. Hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük, és hűtőbe tesszük.
A tojást a tejjel és egy csipet sóval simára keverjük, majd elkeverjük benne a lisztet, és annyi vizet vagy szódát öntünk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. A halfiléket lisztbe, majd a sűrű palacsintatésztába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Még forrón a salátával tálaljuk.
1 adag tartalmaz:
energia: 582 kcal
szénhidrát: 37 g
fehérje: 62 g
zsír: 21 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.