Mazsolás almás csiga

Hozzávalók (4 személyre):

500 g alma
100 g xllit
1 db citrom leve
1 db tojás
30 g mazsola
70 g felaprított mandula
400 g teljes kiőrlésű búzaliszt
7 g élesztőpor
70 g vaj
250 g tehéntej 1,5 %

babgul: 512 almás csiga - indafoto.hu

Elkészítés:

A meghámozott almát négyfelé vágjuk, magházát kiemeljük, húsát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A citromlével és a xilit felével lábosba tesszük, és kis lángon, fedő alatt pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a mazsolát és a mandulát, majd hűlni hagyjuk.

A lisztet elkeverjük az élesztőporral. A tejet meglangyosítjuk, felolvasztjuk benne a vajat, majd a xilit másik felével, a tojással és egy csipet sóval a liszthez adjuk. Az élesztő futtatásához szükség van egy csipet cukorra is, ezt is a keverékhez adjuk. Sima tésztává összegyúrjuk, és meleg helyen, letakarva kb. 40 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát jól átdolgozzuk, majd kevés liszttel megszórt gyúródeszkán kb. 30x35 cm-es téglalappá kinyújtjuk, és elosztjuk rajta az almás szószt. A rövidebb oldalánál fogva feltekerjük, és kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, és kb. 15 percig kelesztjük. Előmelegített sütőbe toljuk, 200 fokon kb. 20 percig sütjük. Kivesszük, és hagyjuk kihűlni.

1 csiga tartalmaz:

energia: 242 kcal
szénhidrát: 32 g
fehérje: 7 g
zsír: 9 g

A bejegyzés trackback címe:

https://160g.blog.hu/api/trackback/id/tr5616245176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Receptek 160 grammos szénhidrát diétához

Címkék

áfonya (3) ajvár (1) alma (9) ananász (3) avokádó (4) babapiskóta (2) babérlevél (2) bacon (13) bambuszrügy (1) bazsalikom (17) borsikafű (2) brie sajt (1) brokkoli (5) bulgur (11) burgonya (26) cékla (10) cheddar (3) chili (3) citrom (8) cseresznye (2) csicseriborsó (3) csirke (40) csokoládé (1) cukkíni (18) dió (3) édesburgonya (8) ementáli (7) eper (2) erdei gyümölcs (1) étcsoki (3) fahéj (2) fehérbab (3) fehérbor (2) fehérrépa (11) fekete rizs (2) feta (5) fokhagyma (27) főzőhagyma (1) füstölt sajt (3) gnocchi (1) gomba (27) gouda (3) gránátalma (1) grillsajt (1) gyömbér (3) hal (9) jégsaláta (1) juhsajt (1) juhtúró (3) kacsa (4) kagyló (1) kakukkfű (15) kápia paprika (5) kapor (6) káposzta (11) karalábé (6) karfiol (4) kecskesajt (7) kéksajt (4) kelbimbó (2) kelkáposzta (5) kókusz (3) kolbász (6) köménymag (2) koriander (2) körte (2) kovász (2) krémsajt (1) kukorica (10) kukoricapehely (1) kuszkusz (1) lekvár (2) lencse (3) liba (2) lilahagyma (2) lime (1) máj (4) majoranna (9) mák (1) mandula (1) mangó (1) mángold (6) marha (7) mascarpone (4) mazsola (4) medvehagyma (4) menta (1) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (2) méz (7) mozzarella (6) mustár (8) narancs (4) oregánó (2) padlizsán (5) papaya (1) paprika (15) paradicsom (41) parmezán (17) patisszon (2) pesto (2) petrezselyem (36) pisztácia (1) póréhagyma (8) pudingpor (1) pulyka (8) quinoa (3) rák (1) retek (1) rizs (8) rozmaring (6) rukkola (2) saláta (8) sárgarépa (31) sertés (32) sonka (12) sör (1) sóska (3) spárga (5) spenót (15) sütőtök (4) szardella (2) szerecsendió (4) szezámmag (4) szilva (2) szőlő (1) tárkony (1) tehéntúró (10) tészta (33) tofu (1) tojás (19) tök (6) tonkabab (1) torma (1) tyúk (1) uborka (6) újhagyma (9) virsli (4) vöröshagyma (10) vöröslencse (1) zeller (10) zöldbab (4) zöldbor (1) zöldborsó (9) zsálya (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása