Hozzávalók (4 személyre):
800 g burgonya, nyári
600 g sertéshús darált
2 dl tejföl 20 %
1 db tojás
1 db zsemle
1 gerezd fokhagyma
só, bors
pirospaprika
Elkészítés:
A darált húst összekeverem a vízben megáztatott zsömlével, hozzáadom a nyers tojást. Tört fokhagymával, sóval, borssal és paprikával fűszerezem és összegyúrom.
A meghámozott nyers burgonyát fél cm vastagra felkarikázom, és olajjal kikent tepsibe szorosan egymás mellé rakom. Mindegyikre egy kis vagdalthús golyót teszek, meglocsolom tejföllel, és előmelegített sütőben, lassú tűzön pirosra sütöm.
1 adag tartalmaz:
energia: 570 kcal
szénhidrát: 45 g
fehérje: 40 g
zsír: 24 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.