Hozzávalók (4 adaghoz):
4 db csirke felsőcomb
2 dl száraz fehérbor
0,5 kg sárgarépa
0,5 kg mángold
8 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A fokhagymát fokhagymanyomón átpréseljük, és a megmosott, besózott húsokat bedörzsöljük vele. A hússzeleteket egy tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ezután ráöntjük a fehérbort, és mellé helyezzük a tisztított, de egészben hagyott répákat. Lefóliázva, 170 fokos sütőben, félidőben megfordítva 1 óráig sütjük.
A mángoldot megmossuk, csíkokra vágjuk, és egy kevés olajon megfonnyasztjuk. Összeforraljuk a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és botmixerrel pépesítjük. Együtt tálaljuk a hússal és a répákkal.
1 adag tartalmaz:
energia: 479 kcal
szénhidrát: 25 g
fehérje: 49 g
zsír: 21 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.