Hozzávalók (4 adaghoz):
200 g durum spagetti
300 g marhahús, darált
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
250 g csiperke
200 g mángold
250 g tehéntúró, zsírszegény
2 db tojás
1 evőkanál olaj
só, bors
Elkészítés:
A spagetti sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Egy közepes serpenyőben az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a darált húst és a fokhagymát. 6-7 percig pirítjuk, majd hozzákeverjük az apróra vágott gombát. Sózzuk, és frissen őrölt borsot tekerünk rá.
A mángoldleveleket egy kisebb serpenyőben pár perc alatt egy pici vízzel megfonnyasztjuk, kihűtjük, és összekeverjük a tojással és a túróval. Ezek után a leszűrt tésztát is a spenótos túróhoz keverjük.
Egy kivajazott tűzálló tálba rétegezzük a spagettit és a darált húsos-gombás keveréket úgy, hogy az alsó sor spagetti legyen. Fólia alatt 40 percig sütjük 180 fokos sütőben, majd az utolsó 5 percben levesszük a fóliát, hogy a teteje is megpiruljon.
1 adag tartalmaz:
energia: 486 kcal
szénhidrát: 45 g
fehérje: 39 g
zsír: 17 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.