Hozzávalók (4 személyre):
800 g csirkemell
1 evőkanál egész rózsabors
4 gerezd zúzott fokhagyma
3 db narancs leve
2 evőkanál szójaszósz
800 g burgonya
2 dl tejföl
Elkészítés:
A megtisztított, szeletekre vágott húst bedörzsöljük mozsárban összezúzott rózsaborssal és fokhagymával, és néhány órára beáztatjuk a szójaszósszal elkevert narancslébe. Az érlelési idő letelte után a húst lecsöpögtetjük, és egy tepsibe helyezzük. 180 fokos sütőben lefedve, félúton megfordítva 40 percig sütjük.
A burgonyapüréhez a burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, és sós vízben puhára főzzük. Krumplinyomón áttörjük, és még melegen ráöntjük a tejfölt, összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük.
1 adag tartalmaz:
energia: 514 kcal
szénhidrát: 42 g
fehérje: 56 g
zsír: 12 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.