Elég nagy lemaradásban vagyok, ez az étel is már kb. egy hónapja lett fotózva, ezért kopottabbak az emlékeim az elkészítés körülményeit illetően. Arra emlékszem, hogy egy olyan rakott ételt szerettem volna összehozni, amiben nem rizs a főszereplő, hanem a burgonya. Igazságtalannak tartom, hogy minden rakottas receptben rizs szerepel, holott krumpliból is lehet nagyon finomat alkotni.
Hozzávalók (4 személyre):
800 g burgonya
120 ml tejszín
1 db tojás
4 evőkanál vaj
50 g fenyőmag
450 g darált sertéshús
1 teáskanál gyros fűszerkeverék
só, bors
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk. Krumplinyomóval áttörjük, kikeverjük a tojással és a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk. A vajon megpirítjuk a fenyőmagot, majd hozzáadjuk a darált húst és fűszerkeveréket, és félig átsütjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Kivajazunk egy hőálló edényt, a burgonyapüré felét az aljába simítjuk. Egyenletesen elosztjuk rajta a fűszeres húst, majd a tetejére ismét a burgonyapüré kerül. 30 perc alatt pirosra sütjük. Felszeletelve, salátával tálaljuk.
1 adag tartalmaz:
energia: 559 kcal
szénhidrát: 40 g
fehérje: 33 g
zsír: 28 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.