Hozzávalók (4 személyre):
4 db csirkecomb
30 g vaj
4 gerezd fokhagyma
2 dl húsleves alaplé
200 g bulgur
50 g rokfort sajt
0,5 dl tejszín
só, bors
rozmaring
Elkészítés:
A csirkecombokat leöblítjük, szárazra töröljük. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és mindkét oldalukon aranybarnára pirítjuk benne a húsdarabokat. Meghintjük sóval és frissen őrölt borssal, hozzáadjuk a rozmaringot és az áttört fokhagymát, felöntjük a húsleves alaplével, majd fedő alatt puhára pároljuk.
A kész húsokat félretesszük, a megmaradt pecsenyelét egy lábasba szűrjük, hozzáadjuk a tejszínt és a rokfort sajtot, 1 percig forraljuk és botmixerrel összeturmixoljuk.
A bulgurt kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük, majd a hússal és a szósszal együtt tálaljuk.
1 adag tartalmaz:
energia: 567 kcal
szénhidrát: 38 g
fehérje: 49 g
zsír: 23 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.