Rokfortos csirke bulgurral

Hozzávalók (4 személyre):

4 db csirkecomb
30 g vaj
4 gerezd fokhagyma
2 dl húsleves alaplé
200 g bulgur
50 g rokfort sajt
0,5 dl tejszín
só, bors
rozmaring

babgul: 518 rokfortos csirke - indafoto.hu

Elkészítés:

A csirkecombokat leöblítjük, szárazra töröljük. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és mindkét oldalukon aranybarnára pirítjuk benne a húsdarabokat. Meghintjük sóval és frissen őrölt borssal, hozzáadjuk a rozmaringot és az áttört fokhagymát, felöntjük a húsleves alaplével, majd fedő alatt puhára pároljuk.

A kész húsokat félretesszük, a megmaradt pecsenyelét egy lábasba szűrjük, hozzáadjuk a tejszínt és a rokfort sajtot, 1 percig forraljuk és botmixerrel összeturmixoljuk.

A bulgurt kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük, majd a hússal és a szósszal együtt tálaljuk.

1 adag tartalmaz:

energia: 567 kcal
szénhidrát: 38 g
fehérje: 49 g
zsír: 23 g

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://160g.blog.hu/api/trackback/id/tr3916351342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Receptek 160 grammos szénhidrát diétához

Címkék

áfonya (3) ajvár (1) alma (10) ananász (3) avokádó (4) babapiskóta (2) babérlevél (2) bacon (16) bambuszrügy (1) bazsalikom (20) birsalma (1) borsikafű (2) brie sajt (1) brokkoli (6) bulgur (11) burgonya (30) cékla (10) cheddar (3) chili (3) citrom (9) cseresznye (2) csicseriborsó (3) csirke (45) csokoládé (1) cukkíni (18) dió (3) édesburgonya (10) ementáli (7) eper (2) erdei gyümölcs (1) étcsoki (3) fahéj (4) fehérbab (3) fehérbor (2) fehérrépa (12) fekete rizs (2) feta (6) fokhagyma (29) főzőhagyma (1) füstölt sajt (3) gnocchi (1) gomba (28) gouda (3) gránátalma (1) grillsajt (1) gyömbér (4) hal (11) jégsaláta (1) juhsajt (1) juhtúró (3) kacsa (5) kagyló (1) kakukkfű (16) kápia paprika (5) kapor (6) káposzta (12) karalábé (6) karfiol (4) kecskesajt (7) kéksajt (4) kelbimbó (2) kelkáposzta (5) kókusz (3) kolbász (6) köménymag (2) koriander (2) körte (2) kovász (2) krémsajt (1) kukorica (10) kukoricapehely (1) kuszkusz (1) lekvár (2) lencse (3) liba (2) lilahagyma (2) lime (1) máj (4) majoranna (9) mák (1) mandula (1) mangó (1) mángold (6) marha (7) mascarpone (4) mazsola (4) medvehagyma (4) menta (1) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (2) méz (9) mozzarella (7) mustár (8) narancs (5) oregánó (4) padlizsán (6) papaya (1) paprika (17) paradicsom (46) parmezán (17) patisszon (2) pesto (2) petrezselyem (38) pisztácia (1) póréhagyma (8) pudingpor (1) pulyka (9) quinoa (3) rák (1) retek (1) rizs (8) rozmaring (6) rukkola (2) saláta (9) sárgarépa (32) sertés (34) sonka (12) sör (2) sóska (3) spárga (5) spenót (15) sütőtök (4) szardella (2) szegfűszeg (1) szerecsendió (4) szezámmag (4) szilva (2) szőlő (2) tárkony (1) tehéntúró (10) tészta (36) tofu (1) tojás (20) tök (6) tonkabab (1) torma (1) tyúk (1) uborka (6) újhagyma (10) virsli (4) vöröshagyma (11) vöröslencse (1) zeller (11) zöldbab (4) zöldborsó (11) zsálya (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása