Hozzávalók (6 személyre):
75 dkg darált sertéshús
20 dkg tehéntúró
25 dkg sárgarépa
30 dkg karalábé
2 fej vöröshagyma
35 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
6 evőkanál zsemlemorzsa
6 evőkanál tej
1 db tojás
1 db tojássárgája
1 teáskanál sütőpor
8 evőkanál olaj
kakukkfű
só, bors
csípős pirospaprika
Elkészítés:
Az átpasszírozott túrót összekeverjük a tejjel, az olajjal és kb. fél teáskanál sóval, majd összedolgozzuk a sütőporral elkevert liszttel. A tésztát kis ideig pihentetjük.
A megtisztított, megmosott karalábét kockákra, a sárgarépát hasábokra vágjuk. A kakukkfüvet megmossuk és felaprítjuk, a megtisztított hagymát kockákra vágjuk. A húst összegyúrjuk 4 kanál morzsával, a tojással, a hagymával és a zöldségekkel. Pirospaprikával, sóval és borssal ízesítjük. A masszát cipó alakúra formáljuk.
A tésztát a lisztezett deszkán átgyúrjuk, egyharmadát félretesszük. A többi tésztát kb. 26 cm átmérőjű koronggá nyújtjuk, kizsírozott tepsibe fektetjük, meghintjük a maradék zsemlemorzsával és ráhelyezzük a húscipót. A maradék tésztát 22 cm átmérőjűre nyújtjuk, és a húscipóra borítjuk. Az alsó tészta peremét felhajtjuk és összenyomkodjuk, majd az egészet megkenjük a tojássárgájával.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 1 órát sütjük.
1 adag tartalmaz:
energia: 541 kcal
szénhidrát: 58 g
fehérje: 42 g
zsír: 14 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.