Hozzávalók (4 személyre):
1 kg sütőtök
1 fej vöröshagyma
100 ml habtejszín
50 g füstölt sonka
1 l húsleves alaplé
1 evőkanál olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
A sütőtököt meghámozzuk és félbevágjuk, a magokat kiszedjük. A megtisztított hagymát apróra felkockázzuk, és az olajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott sütőtököt, és 10 perc párolás után felöntjük a levessel, felforraljuk és összefőzzük. Botmixerrel pürésítjük, és hozzáöntjük a tejszínt. Sóval és borssal ízesítjük.
A sonkát apró kockákra vágjuk, és ropogósra pirítjuk. A levessel együtt tálaljuk.
1 adag tartalmaz:
energia: 328 kcal
szénhidrát: 43 g
fehérje: 7 g
zsír: 13 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.