Hozzávalók (4 személyre):
600 g csirkemell
500 g csiperke
150 ml főzőtejszín 20%
2 gerezd fokhagyma
100 g ementáli sajt
800 g burgonya
só, bors
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A gomba szárát levágjuk, majd viszonylag nagy kockákra aprítjuk. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, lepirítjuk a gombát, sózzuk, és amikor a pirítás végén járunk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.
A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, és egy jénaiba fektetjük. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a gombát, ráöntjük a tejszínnel összekevert reszelt sajtot, és előmelegített sütőben 40 perc alatt puhára sütjük.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, puhára főzzük, majd krumplinyomón áttörjük és összekeverjük a zúzott petrezselyemmel.
1 adag tartalmaz:
energia: 490 kcal
szénhidrát: 48 g
fehérje: 58 g
zsír: 17 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.