Hozzávalók (12 darabhoz):
250 g teljes kiőrlésű búzaliszt
125 ml tehéntej 1,5 %
40 g teavaj
1 db tojás
50 g kovász
fél teáskanál só
100 g szilvalekvár
15 g eritrit
15 g pisztácia
Elkészítés:
Tálba öntjük a tejet, beleszórjuk az eritritet, beletesszük a tojást, valamint az olvasztott vajat. Egy spatulával simára keverjük. Belekeverjük a kovászt, majd rászitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a sót. Néhány percig dagasztjuk. Kiolajozunk egy tálat, a tésztát beletesszük, a tejejét is végig simítjuk az olajos kezünkkel majd lefedjük. Huzatmentes helyre tesszük és egy órán keresztül pihentetjük. Ekkor finoman áthajtogatjuk, majd ismét lefedve pihentetjük 40-50 percen keresztül. Liszttel finoman meghintjük a deszkát és a tésztából kb. 25 cm x 40 cm nagyságú téglalapot nyújtunk. Megkenjük a szilvalekvárral, megszórjuk a pisztáciával, majd feltekerjük, és 12 egyforma darabba vágjuk.
Sütőpapírral kibélelünk egy nagy tepsit és a csigákat ráfektetjük. Megszórjuk őket a maradék pisztáciával, majd egy fóliával letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk. Ezután 180 fokra előmelegítjük a sütőt és 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
1 darab tartalmaz:
energia: 127 kcal
szénhidrát: 20 g
fehérje: 3 g
zsír: 4 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.