Hozzávalók (4 személyre):
500 g csirkemell
2 db tojás
100 g zsemlemorzsa
magok vegyesen (tökmag, napraforgómag, szezámmag, lenmag)
kevés liszt
150 g quinoa
50 g aszalt vörösáfonya
50 g vaj
só
Elkészítés:
A húst vastagabb csíkokra vágjuk, sózzuk. A magokat összekeverjük a zsemlemorzsával. A tojásokat felverjük egy tányérban. A húst először a lisztben forgatjuk meg, utána megmártjuk a felvert tojásban, végül pedig a magos morzsába hempergetjük. Közepes hőfokra bő olajat melegítünk, és megsütjük benne a panírozott húsdarabok mindkét oldalát. Közben a quinoát felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk, és fedő alatt kis lángon megfőzzük. Ha kész, még forrón hozzákeverjük a vajat és az áfonyát.
1 adag tartalmaz:
energia: 534
szénhidrát: 51 g
fehérje: 41 g
zsír: 16 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.