Hozzávalók (6 darabhoz):
100 g basmati rizs
5 dl tehéntej 1,5 %
90 g eritrit
1 citrom reszelt héja
2 db tojás
300 g áfonya
Elkészítés:
A tejet az eritrittel felmelegítjük, és puhára főzzük benne a rizst. A tűzhelyről levéve belekeverjük a citromhéjat, majd alufóliával letakarva 20 percre félretesszük hűlni. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a tojássárgáját, a tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük. A rizshez keverjük, aztán vajazzuk-lisztezzük a formákat, majd háromnegyedig töltjük őket a masszával. Áfonyákat nyomkodunk bele, és 160 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
1 adag tartalmaz:
energia: 150 kcal
szénhidrát: 25 g
fehérje: 6 g
zsír: 3 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.