Hozzávalók (4 adag):
800 g újburgonya
150 g szeletelt bacon
330 g tejföl
1 csokor újhagyma
1 gerezd fokhagyma
petrezselyem
só, bors
Elkészítés:
Az újburgonyát alaposan megmossuk, majd sós vízben felrakjuk főni. Amikor puha, akkor leszűrjük, és a nagyobb burgonyákat hosszában kettévágjuk. Minden darabot szorosan betekerjük a bacon-be. Az így elkészült töltött burgonyákat 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. Amíg sül a burgonya, addig a tejfölt a vágott újhagymával, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával összekeverjük, megszórjuk a petrezselyem zölddel, és ezt kínáljuk a megsült burgonyák mellé.
1 adag tartalmaz:
energia: 443 kcal
szénhidrát: 43 g
fehérje: 13 g
zsír: 24 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.