Hozzávalók (4 személyre):
250 g vöröshagyma
10 g teavaj
100 ml száraz fehérbor
100 g gouda sajt
8 dl húsleves alaplé
1 csokor petrezselyemzöld
fél teáskanál köménymag
fehér bors, só
Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A vajat egy lábosban felolvasztjuk, beletesszük a hagymakarikákat, kis lángon üvegesre pirítjuk, és meghintjük köménymaggal. Kb. 1 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével és a borral. Fedő alatt kb. 15 percig főzzük. Sóval és fehérborssal ízesítjük.
A megmosott petrezselyemzöld leveleit apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A mélytányérba mert levest petrezselyemmel és kevés reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
1 adag tartalmaz:
energia: 261 kcal
szénhidrát: 11 g
fehérje: 13 g
zsír: 17 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.