Hozzávalók (4 személyre):
600 g sertésszűz
300 g paradicsom
1 fej vöröshagyma
150 g zöldpaprika
250 g csirkemáj
250 g zöldborsó
250 g csiperke
1 evőkanál olaj
só, bors
majoranna
1 csokor petrezselyem
150 g basmati rizs
Elkészítés:
A paprikát és a paradicsomot nagyobb kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, cikkekre vágjuk. A csirkemájról levágjuk az ereket, és azt is kockákra vágjuk. Kevés olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a gombát és a paprikát. Nagy lángon hirtelen megpirítjuk, és pár perc után beletesszük a paradicsomot és a zöldborsót. Ízesítjük őrölt fekete borssal, majorannával. Nem sokkal az elkészülte előtt hozzáadjuk a csirkemájat, pár percig pirítjuk. A tűzről lehúzva megsózzuk, és megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel. Közben a sertésszűzet ujjnyi szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és forró olajon mindkét felét megsütjük. A forró raguval és főtt rizzsel tálaljuk.
1 adag tartalmaz:
energia: 568 kcal
szénhidrát: 48 g
fehérje: 56 g
zsír: 15 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.