Hozzávalók (4 személyre):
300 g marhahús, darált
100 g füstölt kolbász
1 evőkanál olívaolaj
50 g vöröshagyma
80 g zöldpaprika
150 g csiperke
400 g paradicsom
230 g durumtészta
só, bors
bazsalikom
Elkészítés:
Serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a darált marhahúst és az apróra vágott kolbász keverékét. Utána tányérra szedjük, félretesszük. Ugyanabba a serpenyőbe szórjuk az apróra vágott hagymát, a kockákra vágott paprikát és a felszeletelt gombát. Bazsalikommal és sóval ízesítjük. Visszatesszük a serpenyőbe a darált húst, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, és alacsony lángon 10-15 perc alatt összepároljuk a zöldségekkel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Akkor van kész, mikor kicsit besűrűsödik. Közben forró, sós vízben megfőzzük a tésztát, és az elkészült mártást a leszűrt, kifőtt tészta tetejére halmozzuk.
1 adag tartalmaz:
energia: 503 kcal
szénhidrát: 50 g
fehérje: 29 g
zsír: 21 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.