Gombás csirke parmezánbundában, tavaszi körtettel

Hozzávalók (4 személyre):

600 g csirkemell filé
250 g csiperke gomba
100 g mozzarella
50 g parmezán
1 db tojás
800 g burgonya
200 g spenót
200 g zöldborsó
só, bors
majoranna
kakukkfű
1 evőkanál olíva olaj

babgul: IMG 1968 - indafoto.hu

Elkészítés:

A tojást felverjük, sóval és borssal ízesítjük. Serpenyőben kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott gombát, és hozzáadjuk a kakukkfűvet. Hagyjuk hűlni 10 percig, majd hozzáadjuk az apró darabokra vágott mozzarellát. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük.

A csirkemelleket bedörzsöljük marorannával és sóval, majd hosszában kettévágjuk, és a vastag részén éles késsel metszést ejtünk úgy, hogy bele tudjuk tölteni a tölteléket. Az így megtöltött csirkemelleket először a tojásban, majd a reszelt parmezánban forgatjuk meg, és 180 fokra előmelegített sütőben mindkét oldalukat 15 perc alatt készre sütjük.

A körethez a krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk, és sós vízben puhára főzzük. A spenótleveleket egy kanál olajon megfonnyasztjuk, és az áttört burgonyához keverjük. Puhára főtt zöldborsóval tálaljuk.

1 adag tartalmaz:

energia: 560 kcal
szénhidrát: 48 g
fehérje: 60 g
zsír: 13 g

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://160g.blog.hu/api/trackback/id/tr2516637090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Receptek 160 grammos szénhidrát diétához

Címkék

áfonya (3) ajvár (1) alma (10) ananász (3) avokádó (4) babapiskóta (2) babérlevél (2) bacon (16) bambuszrügy (1) bazsalikom (20) birsalma (1) borsikafű (2) brie sajt (1) brokkoli (6) bulgur (11) burgonya (30) cékla (10) cheddar (3) chili (3) citrom (9) cseresznye (2) csicseriborsó (3) csirke (45) csokoládé (1) cukkíni (18) dió (3) édesburgonya (10) ementáli (7) eper (2) erdei gyümölcs (1) étcsoki (3) fahéj (4) fehérbab (3) fehérbor (2) fehérrépa (12) fekete rizs (2) feta (6) fokhagyma (29) főzőhagyma (1) füstölt sajt (3) gnocchi (1) gomba (28) gouda (3) gránátalma (1) grillsajt (1) gyömbér (4) hal (11) jégsaláta (1) juhsajt (1) juhtúró (3) kacsa (5) kagyló (1) kakukkfű (16) kápia paprika (5) kapor (6) káposzta (12) karalábé (6) karfiol (4) kecskesajt (7) kéksajt (4) kelbimbó (2) kelkáposzta (5) kókusz (3) kolbász (6) köménymag (2) koriander (2) körte (2) kovász (2) krémsajt (1) kukorica (10) kukoricapehely (1) kuszkusz (1) lekvár (2) lencse (3) liba (2) lilahagyma (2) lime (1) máj (4) majoranna (9) mák (1) mandula (1) mangó (1) mángold (6) marha (7) mascarpone (4) mazsola (4) medvehagyma (4) menta (1) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (2) méz (9) mozzarella (7) mustár (8) narancs (5) oregánó (4) padlizsán (6) papaya (1) paprika (17) paradicsom (46) parmezán (17) patisszon (2) pesto (2) petrezselyem (38) pisztácia (1) póréhagyma (8) pudingpor (1) pulyka (9) quinoa (3) rák (1) retek (1) rizs (8) rozmaring (6) rukkola (2) saláta (9) sárgarépa (32) sertés (34) sonka (12) sör (2) sóska (3) spárga (5) spenót (15) sütőtök (4) szardella (2) szegfűszeg (1) szerecsendió (4) szezámmag (4) szilva (2) szőlő (2) tárkony (1) tehéntúró (10) tészta (36) tofu (1) tojás (20) tök (6) tonkabab (1) torma (1) tyúk (1) uborka (6) újhagyma (10) virsli (4) vöröshagyma (11) vöröslencse (1) zeller (11) zöldbab (4) zöldborsó (11) zsálya (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása