Hozzávalók (4 személyre):
600 g csirkemell filé
250 g csiperke gomba
100 g mozzarella
50 g parmezán
1 db tojás
800 g burgonya
200 g spenót
200 g zöldborsó
só, bors
majoranna
kakukkfű
1 evőkanál olíva olaj
Elkészítés:
A tojást felverjük, sóval és borssal ízesítjük. Serpenyőben kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott gombát, és hozzáadjuk a kakukkfűvet. Hagyjuk hűlni 10 percig, majd hozzáadjuk az apró darabokra vágott mozzarellát. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük.
A csirkemelleket bedörzsöljük marorannával és sóval, majd hosszában kettévágjuk, és a vastag részén éles késsel metszést ejtünk úgy, hogy bele tudjuk tölteni a tölteléket. Az így megtöltött csirkemelleket először a tojásban, majd a reszelt parmezánban forgatjuk meg, és 180 fokra előmelegített sütőben mindkét oldalukat 15 perc alatt készre sütjük.
A körethez a krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk, és sós vízben puhára főzzük. A spenótleveleket egy kanál olajon megfonnyasztjuk, és az áttört burgonyához keverjük. Puhára főtt zöldborsóval tálaljuk.
1 adag tartalmaz:
energia: 560 kcal
szénhidrát: 48 g
fehérje: 60 g
zsír: 13 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.