Hozzávalók (4 személyre):
700 g csiperke
100 g vöröshagyma
250 g spenót
200 g teljes kiőrlésű búzaliszt
2 db tojás
200 ml tehéntej 1,5 %
200 g tejföl 12 %
1 evőkanál olaj
2 db paradicsom
2 db paprika
1 evőkanál pirospaprika
só, bors
kakukkfű
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A hagymát apróra felkockázzuk, megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, a pirospaprikát, majd a gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel fűszerezzük, fedő alatt készre főzzük.
A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, és csak annyi vízben, amennyi a leveleken maradt, megfonnyasztjuk. Hűlni hagyjuk, péppé aprítjuk. Felteszünk forrni 6-7 liter vizet. A lisztet és a tojásokat összekeverjük, sózzuk, annyi tejet öntünk hozzá, hogy lágy galuskatésztát kapjunk. Belekeverjük a spenótpürét, és beleszaggatjuk és kifőzzük a sós, forrásban lévő vízben. Leszűrjük, és a tetejére szedjük a gombapaprikást. Tejföllel kínáljuk.
1 adag tartalmaz:
energia: 410 kcal
szénhidrát: 52 g
fehérje: 24 g
zsír: 10 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.