Gombapaprikás spenótos galuskával

Hozzávalók (4 személyre):

700 g csiperke
100 g vöröshagyma
250 g spenót
200 g teljes kiőrlésű búzaliszt
2 db tojás
200 ml tehéntej 1,5 %
200 g tejföl 12 %
1 evőkanál olaj
2 db paradicsom
2 db paprika
1 evőkanál pirospaprika
só, bors
kakukkfű

babgul: 544 gombapöri, spenótos nokedli - indafoto.hu

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A hagymát apróra felkockázzuk, megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, a pirospaprikát, majd a gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel fűszerezzük, fedő alatt készre főzzük.

A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, és csak annyi vízben, amennyi a leveleken maradt, megfonnyasztjuk. Hűlni hagyjuk, péppé aprítjuk. Felteszünk forrni 6-7 liter vizet. A lisztet és a tojásokat összekeverjük, sózzuk, annyi tejet öntünk hozzá, hogy lágy galuskatésztát kapjunk. Belekeverjük a spenótpürét, és beleszaggatjuk és kifőzzük a sós, forrásban lévő vízben. Leszűrjük, és a tetejére szedjük a gombapaprikást. Tejföllel kínáljuk.

1 adag tartalmaz:

energia: 410 kcal
szénhidrát: 52 g
fehérje: 24 g
zsír: 10 g

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://160g.blog.hu/api/trackback/id/tr1916678438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Receptek 160 grammos szénhidrát diétához

Címkék

áfonya (3) ajvár (1) alma (9) ananász (3) avokádó (3) babapiskóta (2) babérlevél (2) bacon (12) bambuszrügy (1) bazsalikom (17) borsikafű (2) brie sajt (1) brokkoli (5) bulgur (11) burgonya (26) cékla (10) cheddar (3) chili (3) citrom (7) cseresznye (2) csicseriborsó (3) csirke (40) csokoládé (1) cukkíni (17) dió (3) édesburgonya (8) ementáli (7) eper (2) erdei gyümölcs (1) étcsoki (3) fahéj (2) fehérbab (3) fehérbor (2) fehérrépa (11) fekete rizs (2) feta (4) fokhagyma (27) főzőhagyma (1) füstölt sajt (3) gnocchi (1) gomba (27) gouda (3) gránátalma (1) grillsajt (1) gyömbér (3) hal (9) jégsaláta (1) juhsajt (1) juhtúró (3) kacsa (4) kagyló (1) kakukkfű (14) kápia paprika (4) kapor (6) káposzta (11) karalábé (5) karfiol (4) kecskesajt (7) kéksajt (4) kelbimbó (2) kelkáposzta (5) kókusz (3) kolbász (6) köménymag (2) koriander (2) körte (2) kovász (2) krémsajt (1) kukorica (10) kukoricapehely (1) kuszkusz (1) lekvár (2) lencse (3) liba (2) lilahagyma (2) lime (1) máj (4) majoranna (9) mák (1) mandula (1) mangó (1) mángold (6) marha (7) mascarpone (4) mazsola (4) medvehagyma (4) menta (1) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (2) méz (7) mozzarella (6) mustár (8) narancs (4) oregánó (2) padlizsán (5) papaya (1) paprika (15) paradicsom (41) parmezán (17) patisszon (2) pesto (2) petrezselyem (34) pisztácia (1) póréhagyma (8) pudingpor (1) pulyka (7) quinoa (3) retek (1) rizs (8) rozmaring (6) rukkola (2) saláta (8) sárgarépa (30) sertés (30) sonka (12) sör (1) sóska (3) spárga (5) spenót (15) sütőtök (4) szardella (2) szerecsendió (4) szezámmag (4) szilva (2) szőlő (1) tárkony (1) tehéntúró (10) tészta (33) tofu (1) tojás (19) tök (6) tonkabab (1) torma (1) tyúk (1) uborka (6) újhagyma (9) virsli (4) vöröshagyma (10) vöröslencse (1) zeller (10) zöldbab (4) zöldbor (1) zöldborsó (9) zsálya (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása