Hozzávalók:
5 literes üveghez 2,5 kg, 1 literes üveghez 0,5 kg, fél literes üveghez kb. 30 dkg zöldpaprika / vöröskáposzta / uborka + vöröshagyma
felöntőléhez:
1 l víz
1 dkg só
2 dl 10%-os ecet
0,5 kávéskanál szalicil
koriander
mustármag
1 literes üveghez kb. 0,6 dl felöntőlé szükséges
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, majd vékony, kis szeletekre vágjuk. A felszeletelt zöldséget tetszőleges méretű üvegekbe töltjük. Az üvegek aljára koriandert, mustármagot szórunk. A felöntőléhez a vizet felforraljuk az adalékanyagokkal, majd a zöldségekre töltjük. Rácsavarjuk a tetőt, majd néhány nap dunsztolás után fogyasztható.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.