Hozzávalók (4 személyre):
150 g kecskesajt
450 g sóska
60 g teavaj
80 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
2 db tojás
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
Elkészítés:
A vajat serpenyőben felforrósítjuk, megpirítjuk rajta az apróra vágott fokhagymát. A sóskát megtisztítjuk, és megpároljuk a fokhagymás vajon. Ha megfonnyadt, turmixoljuk le, majd tegyük vissza a serpenyőbe. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a lisztet és besűrítjük vele, majd a tűzről levéve belekeverjük a tojássárgáját. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a spenótos masszába forgatjuk. A formákat vajjal kikenjük, liszttel kiszórjuk, majd háromnegyedig töltjük őket a masszával, és belenyomkodjuk a felkockázott kecskesajtot. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20 percig sütjük. Akkor jó, ha megemelkedik a formában, és átsül a közepe is, mert ha nyers marad, könnyen összeesik tálalás előtt.
1 adag tartalmaz:
energia: 380 kcal
szénhidrát: 17 g
fehérje: 18 g
zsír: 26 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.