Hozzávalók (4 személyre):
1 kg sertéstarja
2 dl olaj
só, bors
3 gerezd fokhagyma
őrölt csemegepaprika
300 g uborka
250 ml natúr joghurt
tzatziki fűszerkeverék
Elkészítés:
Megsózzuk a húst. Bekenjük a zúzott fokhagymával, borsozzuk, és megszórjuk a pirospaprikával. Jól záródó dobozba rakjuk, és leöntjük az olajjal. Pár órán át hideg helyen pihentetjük. Grillsütőn mindkét oldalukat megsütjük.
Egy nagy tálban összekeverjük a joghurtot a tzatziki fűszerkeverékkel. Az uborkát megmossuk, meghámozzuk, és hosszában vékonyan legyaluljuk, majd összekeverjük az öntettel. Kevés sóval ízesítjük.
1 adag tartalmaz:
energia: 384 kcal
szénhidrát: 3 g
fehérje: 50 g
zsír: 18 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.