Hozzávalók (6 személyre):
1 kg csirkecomb
1 csomó újhagyma
1 fej vöröshagyma
1 nagy tök
200 g főzőtejszín
1 dl mustár
1 evőkanál dijoni mustár
300 g bulgur
só, bors
olaj
Elkészítés:
Sózzuk, borsozzuk a nagyobb darabokra vágott, kifilézett csirkehúst. Egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál olajat, belerakjuk a húst és pár perc alatt minden oldalukat pirosra sütjük. Egy nagy tepsibe egy rétegben belefektetjük.
Előkészítjük a zöldségeket: a tököt meghámozzuk, daraboljuk, a meghámozott hagymát vékony szeletekre vágjuk. Az újhagymát is felaprítjuk. A hússzeleteken egyenletesen eloszlatjuk az összes zöldséget. A tejszínt összekeverjük a mustárokkal, sóval és borssal ízesítjük, majd a zöldséges húsra öntjük. Lefedve 30 percig, majd szabadon még 15 percig sütjük 180 fokon. Főtt bulgurral tálaljuk.
1 adag tartalmaz:
energia: 518 kcal
szénhidrát: 46 g
fehérje: 43 g
zsír: 17 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.