Hozzávalók (4 személyre):
4 db libacomb
180 g rizs
200 g sárgarépa
200 g petrezselyem gyökér
400 g fejes káposzta
só, bors
őrölt kömény
Elkészítés:
Megtisztítjuk a combokat, egy fazékba tesszük, és felöntjük vízzel. Felforraljuk, majd lehabozzuk. Belerakjuk a megtisztított és karikákra vágott répákat és a fűszereket. Puhulásig főzzük.
A megmosott rizst egy jénai aljára elterítjük, kicsit megsózzuk, és rárakjuk az előfőzött libacombokat, majd rámerünk a levesből 8 decit úgy, hogy a zöldségekből is egyenletesen kerüljön a merőkanalunkba. Lefedve, 180 fokon, 1 órán át sütjük. A sütési idő háromnegyed részénél a tálat kivesszük, megfordítjuk a combokat, és fedél nélkül visszarakjuk.
Megpároljuk a csíkokra vágott lila káposztát 1 evőkanál zsíron, közben megszórjuk sóval, borssal és őrölt köménnyel. Pici vizet időnként önthetünk alá.
1 adag tartalmaz:
energia: 629 kcal
szénhidrát: 48 g
fehérje: 44 g
zsír: 28 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.