Hozzávalók (4 személyre):
550 g pulykamell
700 g sütőtök
250 tejföl 20 %
3 db tojás
1 csomó újhagyma
5 gerezd fokhagyma
só, bors
kínai ötfűszer keverék
Elkészítés:
A hússzeleteket sóval, borssal és kínai fűszerkeverékkel fűszerezzük. A sütőtököt kis kockákra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Összekeverjük a tejföllel az újhagymát, a tojásokat, a felkockázott tököt meg a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk. Egy jénai aljába kanalazzuk a tejfölös tök felét, ráfektetjük a csíkokra vágott pulykamell szeleteket, majd a tetejére ismét a tökös elegy. Forró sütőben fedő alatt bő másfél óra alatt megsütjük.
1 adag tartalmaz:
energia: 559 kcal
szénhidrát: 42 g
fehérje: 45 g
zsír: 22 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.