Hozzávalók (4 személyre):
500 g sertéshús darált
3 gerezd fokhagyma
50 g zsemlemorzsa
2 db tojás
1 fej vöröshagyma
250 g csiperke
750 g burgonya
só, bors
őrölt pirospaprika
1 csokor petrezselyem zöldje
Elkészítés:
Összekeverjük a darált húst a zsemlemorzsával, hozzáadjuk a két felvert tojást és a fűszereket. A hagymát apró kockákra vágjuk, azt is beledolgozzuk. A gombát megmossuk, alját levágjuk, leszárítjuk. Rudat formázunk a masszából, belenyomkodjuk felülről a nyers gombákat. A rudak tetejét vizes kézzel elsimítjuk. Zsemlemorzsával megszórjuk, kizsírozott tepsibe fektetjük, és 180 fokos sütőben bő óra alatt megsütjük.
A krumplit megmossuk, cikkekre vágjuk, és forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Felaprítjuk a petrezselyem zöldjét, egy serpenyőben rádobjuk egy kevés vajra, majd rárakjuk a leszűrt burgonyát is, és fedő alatt készre pároljuk. A végén sózzuk. A maradék vajon átpirítjuk a megmaradt gombát is. Párolt káposztát is kínáltam hozzá.
1 adag tartalmaz:
energia: 505 kcal
szénhidrát: 54 g
fehérje: 40 g
zsír: 13 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.