Hozzávalók (4 személyre):
500 g sóska
50 g teavaj
50 teljes kiőrlésű búzaliszt
100 g szeletelt bacon
300 g burgonya
200 ml főzőtejszín
só
Elkészítés:
Megtisztítjuk a sóskát, lecsipkedjük a vastag szárakat, kitörjük a vastag ereket. Megmossuk, lecsöpögtetjük, és egy kevés olajon megfonnyasztjuk, majd sózzuk ízlés szerint. A burgonyát felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. A vajból és a lisztből rántást készítünk, és hozzákeverjük a sóskához, majd hozzáadjuk a krumplinyomón áttört burgonyát is. Felöntjük egy kevés főzőlével és a tejszínnel, majd egy botmixer segítségével az egészet pürésítjük. A kívánt sűrűség elérése után egy csepp ecettel ízesítjük, és utánasózzuk, ha szükséges. Pirított baconnel tálaljuk.
1 adag tartalmaz:
energia: 484 kcal
szénhidrát: 29 g
fehérje: 11 g
zsír: 35 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.