Hozzávalók (6 adag):
600 g sertéshús darált
700 g savanyú káposzta
100 g füstölt sonka
100 g füstölt kolbász
1 üveg lecsó
300 g basmati rizs
1 nagy fej vöröshagyma
2 db tojás
250 g tejföl 20 %
só, bors
őrölt pirospaprika
őrölt kömény
Elkészítés:
Felkockázzuk a sonkát és a kolbászt, és egy serpenyőben zsírjára pirítjuk. Finomra vágjuk a vöröshagymát, rátesszük, és üvegesre pároljuk. Levesszük a tűzről az edényt, adunk hozzá egy-két evőkanál őrölt pirospaprikát, sót, őrölt fekete borsot és köményt. Jól elkeverjük, és elfelezzük. Az egyik felében megpároljuk a kicsavart savanyú káposztát. A másik feléhez hozzáadjuk a darált húst és a lecsót, majd készre főzzük. A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük, és azt is hozzákeverjük a húshoz.
Egy nagy jénait kibélelünk a hús felével, elterítjük rajta a káposztát, majd befedjük a maradék hússal. Meglocsoljuk a tejföllel elkevert tojással, és előmelegített sütőben 30-40 perc alatt összesütjük.
1 adag tartalmaz:
energia: 615 kcal
szénhidrát: 48 g
fehérje: 36 g
zsír: 29 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.