Klasszikus rakott káposzta

Hozzávalók (6 adag):

600 g sertéshús darált
700 g savanyú káposzta
100 g füstölt sonka
100 g füstölt kolbász
1 üveg lecsó
300 g basmati rizs
1 nagy fej vöröshagyma
2 db tojás
250 g tejföl 20 %
só, bors
őrölt pirospaprika
őrölt kömény

Elkészítés:

Felkockázzuk a sonkát és a kolbászt, és egy serpenyőben zsírjára pirítjuk. Finomra vágjuk a vöröshagymát, rátesszük, és üvegesre pároljuk. Levesszük a tűzről az edényt, adunk hozzá egy-két evőkanál őrölt pirospaprikát, sót, őrölt fekete borsot és köményt. Jól elkeverjük, és elfelezzük. Az egyik felében megpároljuk a kicsavart savanyú káposztát. A másik feléhez hozzáadjuk a darált húst és a lecsót, majd készre főzzük. A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük, és azt is hozzákeverjük a húshoz.

Egy nagy jénait kibélelünk a hús felével, elterítjük rajta a káposztát, majd befedjük a maradék hússal. Meglocsoljuk a tejföllel elkevert tojással, és előmelegített sütőben 30-40 perc alatt összesütjük.

1 adag tartalmaz:

energia: 615 kcal
szénhidrát: 48 g
fehérje: 36 g
zsír: 29 g

 

A bejegyzés trackback címe:

https://160g.blog.hu/api/trackback/id/tr1718020642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Receptek 160 grammos szénhidrát diétához

Címkék

áfonya (3) ajvár (1) alma (9) ananász (3) avokádó (3) babapiskóta (2) babérlevél (2) bacon (12) bambuszrügy (1) bazsalikom (17) borsikafű (2) brie sajt (1) brokkoli (5) bulgur (11) burgonya (26) cékla (10) cheddar (3) chili (3) citrom (7) cseresznye (2) csicseriborsó (3) csirke (40) csokoládé (1) cukkíni (17) dió (3) édesburgonya (8) ementáli (7) eper (2) erdei gyümölcs (1) étcsoki (3) fahéj (2) fehérbab (3) fehérbor (2) fehérrépa (11) fekete rizs (2) feta (4) fokhagyma (27) főzőhagyma (1) füstölt sajt (3) gnocchi (1) gomba (27) gouda (3) gránátalma (1) grillsajt (1) gyömbér (3) hal (9) jégsaláta (1) juhsajt (1) juhtúró (3) kacsa (4) kagyló (1) kakukkfű (14) kápia paprika (4) kapor (6) káposzta (11) karalábé (5) karfiol (4) kecskesajt (7) kéksajt (4) kelbimbó (2) kelkáposzta (5) kókusz (3) kolbász (6) köménymag (2) koriander (2) körte (2) kovász (2) krémsajt (1) kukorica (10) kukoricapehely (1) kuszkusz (1) lekvár (2) lencse (3) liba (2) lilahagyma (2) lime (1) máj (4) majoranna (9) mák (1) mandula (1) mangó (1) mángold (6) marha (7) mascarpone (4) mazsola (4) medvehagyma (4) menta (1) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (2) méz (7) mozzarella (6) mustár (8) narancs (4) oregánó (2) padlizsán (5) papaya (1) paprika (15) paradicsom (41) parmezán (17) patisszon (2) pesto (2) petrezselyem (34) pisztácia (1) póréhagyma (8) pudingpor (1) pulyka (7) quinoa (3) retek (1) rizs (8) rozmaring (6) rukkola (2) saláta (8) sárgarépa (30) sertés (30) sonka (12) sör (1) sóska (3) spárga (5) spenót (15) sütőtök (4) szardella (2) szerecsendió (4) szezámmag (4) szilva (2) szőlő (1) tárkony (1) tehéntúró (10) tészta (33) tofu (1) tojás (19) tök (6) tonkabab (1) torma (1) tyúk (1) uborka (6) újhagyma (9) virsli (4) vöröshagyma (10) vöröslencse (1) zeller (10) zöldbab (4) zöldbor (1) zöldborsó (9) zsálya (5) Címkefelhő
süti beállítások módosítása