Hozzávalók (4 személyre):
600 g csirkemell filé
50 g kókusz reszelék
50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
2 db tojás
só, bors
800 g karfiol
1 fej lilahagyma
őrölt kömény
Elkészítés:
Megmossuk a húst, szárazra töröljük, majd tetszés szerint szeletekre vágjuk. A húsdarabokat panírozzuk, először lisztbe mártjuk, utána sóval, borssal elkevert felvert tojásba, végül pedig kókuszreszelékbe forgatjuk. Egy tepsibe sütőpapírt fektetünk, ráfektetjük az előkészített húsokat, 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Amikor már kicsit megpirult a teteje, kivesszük, megfordítjuk a szeleteket, és készre sütjük.
A karfiolt rózsáira bontjuk, majd azokat vastag szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, cikkekre metéljük. Egy nagy tálba szórjuk az összes zöldséget, sóval, borssal és őrölt köménnyel fűszerezzük, jól átkeverjük. Ezt is egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe borítjuk úgy, hogy csak egy rétegben legyenek a zöldségek, és forró sütőben megsütjük.
1 adag tartalmaz:
energia: 389 kcal
szénhidrát: 20 g
fehérje: 47 g
zsír: 13 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.