Hozzávalók (4 személyre):
600 g pulykamell
500 g paraj
2 db tojás
100 ml tejföl
200 g basmati rizs
50 g sajt
só, bors
szerecsendió
Elkészítés:
Sós vizet forralunk, leszárazzuk a parajt, megmossuk, majd beledobjuk a forró vízbe. Elkeverjük, és már vesszük is ki. Alaposan lecsöpögtetjük, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük, majd lehűtjük. A pulykamelleket szeleteljük, mindkét oldalukat besózzuk. Kiterítjük a szeletek felét egy jénai tálba, megkenjük a töltelékkel, majd rátesszük a maradék húsokat. Összekeverjük a tejfölt a felvert tojásokkal és a lereszelt sajttal, és ráöntjük a hússzelletekre. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és egy óra alatt megsütjük. Párolt rizzsel tálaljuk.
1 adag tartalmaz:
energia: 545 kcal
szénhidrát: 43 g
fehérje: 53 g
zsír: 17 g
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.